Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Teaterkompaniet  KRABATENE 25 år 1994-2019


Irene Ahnéll

Kunstnerisk leder og fast skuespiller i Krabatene

Teaterkompaniet KRABATENE 20 år!

Etablert 1994

- tildelt Bergen Teaterforenings pris RAMPELØKTEN for 2003 -


Krabatene er et av Bergens eldste teaterkompanier, med hovedfokus på teater for barn og unge. Men kompaniet produserer også forestillinger for ungdom og voksne - som f.eks. jubileumsforestillingen Little Shop of Horrors som ble satt opp våren 2015.

Fra og med 2014 kom Krabatene inn på egen linje i Bergen Kommunes kulturbudsjett.


Kompaniet drives av kunstnerisk leder Irene Ahnéll, som også er manusforfatter og eneste fast tilknyttede skuespiller, men siden Krabatenes teaterproduksjoner, alltid krever flere utøvere, knytter kompaniet til seg samarbeidspartnere etter behov. I tillegg til å være et kontinuerlig barneteatertilbud i Bergen og Hordaland, bidrar Krabatene til at mange frilansere innen teater og kultur i Bergen og Hordaland får arbeid.


Krabatenes visjon og kunstneriske målsetning bak enhver produksjon, er å lage teater og fortelle historier som gir innsikt i tilværelsen og utsikt til verden. Vi tar utgangspunkt i abstrakte temaer; bilder, tanker, myter, historier som utfordrer og pirrer fantasien, og som bidrar til vitalitet og lekenhet. Vi søker i stor grad et poetisk uttrykk - samt med enkle virkemidler å oppnå øyeblikkets opplevelse av undring og teatermagi.

Det er viktig for oss å skape historier som berører, griper, utvikler og stiller spørsmål. Målet er å gi barn og voksne minneverdige forestillinger, der barn og voksne sammen koser seg om opplevelsen.


Krabatene får også stadig forespørsler fra skoleverk, næringsliv, kommuner m.m. om kurs, undervisning, konferansier, regi, produksjon og bruk av teater i andre sammenhenger enn på scenen, og vi tilrettelegger og skreddersyr forestillinger, happenings og stunts etter oppdragsgiver ønsker og behov. Krabatene står for kvalitet, og får henvendelser år etter år fra samme oppdragsgivere, i tillegg til at vi får mange nye oppdrag basert på anbefalinger fra fornøyde kunder.


I 2014 feiret Krabatene 20 års jubileum! Under Barnas Kulturhus sin egen teaterfestival SCUBA i november ble dette markert stort. Krabatene var årets 'festivaltema', og det ble spilt forskjellige Krabat-forestillinger hver dag gjennom hele festivalperioden.

Men et slikt jubileum må feires så det huskes en stund - så derfor satte vi opp storsatsingen og suksessen LITTLE SHOP OF HORRORS - som hadde premiere 25 februar 2015 på Cornerteateret i Bergen!

Nå går vi mot 25-års jubileum i 2019, og legger skumle planer for markeringen av å ha holdt koken i det frie scenekunstmarkedet i et kvart århundre. 

Hvorfor oss?

Krabatene lager forestillinger som tar sitt publikum på alvor, enten det er barn eller voksne. Kompaniet har mottatt svært gode kritikker på nærmest alle produksjoner gjennom årene, og tilbakemeldingene fra både oppdragsgivere og publikum er enormt gode - noe som gjenspeiles i hyppig gjenbruk og gjenkjøp av både eksisterende og nye produksjoner.